Arkiv for kategorien ‘København’

Ikke i min baghave

mandag, 23. februar 2009

Så længe solidaritet kun handler om at betale 5 kroner mere for en pose kaffe med Max Haavelaar mærke eller have de rigtige meninger kan alle være med. Men hvis solidaritet indebærer at vi skal afstå fra nogen goder plejer det at være en anden sag. Det samme med kollektiv trafik, den kan vi også lide, men hvis vi på nogen måde bliver påvirket negativt af drift eller etablering plejer holdningen at skifte.

Det er næppe undgået nogens opmærksomhed at København skal have en ny metrolinie, der blandt andet skal passerer i gennem Østerbro. Det er jo sådan med kollektiv trafik at man har kun glæde af den hvis den er placeret der hvor mennesker bor og arbejder. Derfor kan man ikke undgå at anlægsarbejderne til metroen kommer til at ske hvor folk bor og færdes til dagligt. (mere…)

Vartegn for byen?

mandag, 20. oktober 2008

Københavns Borgerrepræsentationen har besluttet at der skal opstilles en grim skulptur af Robert Jacobsen ude i havnen. Den  skal være på højde med rådhustårnet så det er noget der kommer til at fylde. Som ved alle sådanne projekter går det ikke ud på at gavne byen eller dens beboere men egoerne hos nogle folk med for meget magt. Blandt andet Ritt Bjerregård, som ikke har formået at gennemføre nogle af sine højtflyvende valgløfter fordi de aldrig har haft rod i virkeligheden.

Når den slags projekter skal sælges er argumentet altid at det vil profilerer os i udlandet, hvor kunstneren er meget mere kendt og elsket end i Danmark og at vi som er imod den slags projekter er rigtige jantelovsdanskere som bare hader alle genier som hæver sig over den danske havregrød. I den forbindelse er det jo dejligt at vi har fået internettet og ikke mindst Wikipedia, hvor man på det engelske, tyske og franske opslag kan se hvor interesserede alle udlændinge er i Robert Jacobsen. Imponerende ikke sandt. Det meste af indlægene er i øvrigt skrevet af danskere.

Konceptet med dårlig kunst blæst op i megaformat er bare så fucking provinsielt! Københavnstrup.